Samenwerken

Kennis is macht en in een organisatie, met een heleboel professionals, beschik je over heel veel kennis. Deel deze kennis met elkaar in groepen, maak het kenbaar door je expertise aan je profiel toe te voegen of maak kennisdossiers aan.

Iris Kenniscentrum

Je intranet staat boordevol interessante informatie die het onthouden zeker waard is. Maar hoe vind je na een paar jaar al die informatie terug? Want je kunt natuurlijk niet alle onderwerpen onthouden. Het zou dan enorm helpen als je de content die je graag wil bewaren, op één plek kan verzamelen, toch? Dat scheelt je veel tijd en zoekwerk.

Met het Iris kenniscentrum maak je eenvoudig kennisdossiers aan met een zelfgekozen thema. Om vervolgens allerlei nuttige informatie, die in groepen, artikelen en tijdlijnberichten staan, te verzamelen. Je hebt de keuze om de dossiers privé of openbaar te maken. In het laatste geval hebben ook geïnteresseerde collega’s er iets aan.

Zie jij een interessante dossiers van een collega, 'volg' deze dossiers dan. Je krijgt hierna een melding, wanneer er een nieuw item aan is toegevoegd. Ideaal!

Iris Labels: voor wie is deze content?

Het intranet is dé plek waar jij alle informatie vindt die je nodig hebt tijdens je werk. Als gebruiker wil je dan ook alleen de informatie ontvangen wat je nodig hebt en als intranetbeheerder wil gericht informatie sturen naar de gebruikers.

Dit kan met Iris Taxonomieën. Een taxonomie kan bijvoorbeeld 'functie' zijn met als label 'communicatieadviseur'. Wanneer je deze taxonomieën of de specifiekere labels toevoegt bij desbetreffende content, krijgen de collega's die gelinkt zijn aan deze taxonomieën of labels die content te zien. Daarnaast kun je de labels gebruiken als filter in de Wie-is-wie. Zo krijg je in één oogopslag te zien wie er onder een bepaalde afdeling of functie vallen. Op die manier wordt de content op het intranet nóg relevanter. En dit is nog maar het begin. Deze mogelijkheid wordt steeds verder uitgewerkt op Iris Intranet.

Samen werken in Groepen

Efficiënt samenwerken en kennisdelen is de heilige graal voor veel organisaties. Veel tijd, kennis en informatie gaat verloren in omslachtige email conversaties, die ook nog eens verborgen blijven in persoonlijke email boxen!

Samen werken in Groepen lost dit probleem op. In groepen werk je samen met collega’s, waar en wanneer je maar wil. En met Iris Extra is het zelfs mogelijk om externen deel te laten nemen aan een project.

Hoe werkt een groep?
Elke gebruiker kan een groep starten, bijvoorbeeld voor een afdeling, projectgroep of team. Tijdens het aanmaken van de groep beslis je of deze voor alle gebruikers zichtbaar is of alleen voor groepsleden. Ook beslis je of externen erin deel mogen nemen. Is er een groep waar iedere gebruiker lid van móét zijn, dan kun je dit handig regelen met de automatische-groepen-koppeling. Deze koppeling zorgt ervoor dat iedere gebruiker automatisch lid wordt van desbetreffende groep.

Elke groep heeft een eigen homepage, tijdlijn, nieuwsoverzicht, agenda, blog, mediabibliotheek, fotoboek en groepspoll. Ook kun je er een onbeperkt aantal pagina’s in aanmaken, die zijn voorzien van versiebeheer. Naast de overkoepelende vindmachine (vinden is immers het nieuwe zoeken), beschikt elke groep ook over een eigen vindfunctie.

Op de groepshomepage zie je de meest recente berichten, nieuwtjes, activiteiten en documenten. Zo is direct duidelijk wat er gaande is in deze groep. Super handig!

En heb je Iris door ons laten integreren met bijvoorbeeld Sharepoint Online, Google Drive of ShareFile? Dan kun je de mappen en bestanden in deze pakketten rechtstreeks en veilig koppelen aan Iris. Geen ellenlange zoektochten meer. Alle informatie op één plek.

Wie zijn mijn collega's?

De printer op de afdeling werkt niet meer en je hebt snel iemand van IT nodig. Maar wat is ook alweer het telefoonnummer? Wie kan me helpen met juridische vragen? Of wanneer is de HR collega aanwezig? Met de Wie-is-wie (voor sommigen ook wel het 'smoelenboek') vind je snel en gemakkelijk de collega die je nodig hebt. Zoek gewoon op naam, functie, expertise of afdeling.

Maar er zijn meer manieren om met de juiste collega in contact te komen. Zo staat bij elk bericht in Iris de naam en foto van degene die de bijdrage plaatste. Beweeg je hier met je muiscursor over, dan klapt er een visitekaartje open. Dit kaartje bevat de belangrijkste persoonlijke informatie én de mogelijkheid om die persoon direct een privébericht sturen of te gaan ‘volgen’.

Chat: veilig en privé communiceren

Soms is informatie slechts voor een beperkt aantal ogen bestemd. Je openbare Iris Tijdlijn is dan niet het geschikte medium, maar e-mail of Whatsapp al helemaal niet. Je wil immers niet dat vertrouwelijke informatie overal verspreidt staat. Veiligheid staat voorop!

Hier bewijst de Iris Chat haar grote kracht. Daarmee deel je namelijk op een snelle én veilige manier, vertrouwelijke informatie en documenten met één of meer personen. Binnen één en hetzelfde platform! Deze communicatie is altijd beveiligd. Heel wat verstandiger dus dan het sturen van emailtjes die vaak onversleuteld over het internet reizen.

Ook een groot voordeel: alle bijdragen aan chats staan duidelijk leesbaar en in chronologische volgorde onder elkaar. En als je halverwege het gesprek een nieuwe deelnemer toevoegt, dan leest deze persoon de conversatie snel even door. Heel wat fijner dan tientallen forwards en replies doorgestuurd krijgen. ;-)

Demo aanvragen
Ervaar hoe vanzelfsprekend Iris Intranet werkt. Iris in actie!

Ervaar de vanzelfsprekendheid van Iris en ontdek wat Iris voor jou kan betekenen, als sociaal intranet en spil van je digitale werkplek! Bel ons op 040 246 30 40 of vraag een vrijblijvende demo aan.

Demo aanvragen
Nieuws, blogs & interviews

In de praktijk

Hoe verbeter je het intranetgebruik? Hoe blijf je je intranet onder de aandacht brengen? En hoe gebruik je het nou praktisch? Neem hier een kijkje!