Informatie vinden

Weten en zelf regelen. Informatie vinden, reglementen raadplegen of navigeren door het intranet. Dat doe je gemakkelijk in Iris. Niet meer eindeloos op zoek naar informatie of als maar wachten op antwoord vanuit andere afdelingen. Regel het voortaan zelf.

Je persoonlijke Dashboard

Alle belangrijke informatie in één oogopslag beschikbaar!

Aan je persoonlijke Dashboard voeg je zelf de tegels toe die jouw werkdag overzichtelijker maken. Belangrijke tegels zet je bovenaan en minder belangrijke sleep je naar onder.

Denk bijvoorbeeld aan de taak gerelateerde e-mail-, agenda- en nieuwstegels, of aan informatieblokjes die je attent maken op aankomende verjaardagen, jubilea en geplande uitjes. Ook van gekoppelde systemen zijn tegels aanwezig, zodat je bijvoorbeeld snel ziet welke documenten je nog moet accorderen, welke taken er nog open staan of waarmee je eenvoudig verlof kunt aanvragen via het intranet.

Het dashboard van Iris richt je in zoals je het zelf prettig vindt. Zo heb je de keuze uit diverse indelingen, kies je voor alleen tegels of kies je voor de Tijdlijn, een aantal tegels en een header afbeelding op het dashboard.

Serviceplein: weten en regelen

Het Serviceplein, door sommigen ook wel Wegwijzer of Digiboekje genoemd, is voor veel organisaties hét naslagwerk voor relevante informatie vanuit de organisatie.

Denk aan het personeelsreglement, ICT-handleidingen, veelgebruikte formulieren en sjablonen. Maar ook informatie over verlofaanvragen, regelingen, facilitaire zaken en de CAO. De praktische mogelijkheden zijn haast eindeloos.

Informatie wordt verdeeld in thema’s en categorieën, zodat het overzichtelijk blijft en alles makkelijk terug te vinden is. Daarnaast kan informatie die extra aandacht verdient worden uitgelicht in een apart blok.

Het Serviceplein is voorzien van versiebeheer. Daarmee kun je als gebruiker snel zien wat de verschillen zijn tussen de verschillende versies van een item.

Het Zwitsers Zakmes: multifunctioneel hulpmiddel

Stel je voor: tijdens het -in Iris- uitwerken van de notulen van de vergadering van zojuist, twijfel je over een paar afspraken. Je HR-collega weet vast raad, dus je wil haar even een chatbericht sturen? In het Zakmes klik je op de Chatbutton en stuurt haar een chatbericht, terwijl ondertussen de pagina die je aan het bewerken bent op het scherm blijft staan. Kun je gelijk mee typen!

Het Zakmes is een multifunctioneel gereedschap, waarin diverse handige hulpmiddelen samenkomen. Het bevindt zich aan de rechterkant van het scherm, en herlaad niet als je naar een andere pagina gaat. Hierdoor blijven bijvoorbeeld de notificaties in beeld als je ondertussen aan het scrollen bent op de Tijdlijn. Het Zakmes kun je in- en uitklappen, zo heb je de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Het Zakmes bevat onder meer de laatste tijdlijn- en privéberichten, nieuws- en agendaberichten en veelgebruikte programma’s.

Vindmachine: bespaar tijd, vind snel wat je zoekt

Vaarwel Zoekmachine, welkom Vindmachine. Met de Iris Vindmachine vind je snel wat je nodig hebt. Of het nu gaat om een persoon, bericht, pagina of document: het staat er allemaal. Ook handig: tijdens het invoeren van je zoekopdracht geeft de Vindmachine je handige suggesties, ook al type je een woord niet helemaal correct.

Door de uitgebreide filtermogelijkheden behoort de Iris Vindmachine echt tot de besten in de markt (en dat zeggen we niet alleen zelf). Zo is het mogelijk om zoekresultaten te filteren op type (berichten, blogs, artikelen, …), soort bestand (documenten, afbeeldingen, video’s, …) , auteur, groep en periode (maand, jaar, week, ...).
En last but not least: heb je Iris door ons laten integreren met bijvoorbeeld Sharepoint Online, iProva, ShareFile of OneDrive dan doorzoek je die ook meteen.
Zeker weten dat je snel vindt wat je zoekt!

Formulieren

Met deze functie is het maken van invulformulieren een fluitje van een cent. Bij het samenstellen van een formulier heb je verschillende opties, zoals tekstvelden, keuze rondjes en checkboxes. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van vooraf gedefinieerde velden, zodat bekende gegevens al automatisch ingevuld worden. Dat scheelt weer een boel typen!

De Iris Formulieren beschikt over een exportmogelijkheid waarmee alle ingevulde formulieren geëxporteerd kunnen worden naar bijvoorbeeld Excel formaat.

Demo aanvragen
Ervaar hoe vanzelfsprekend Iris Intranet werkt. Iris in actie!

Ervaar de vanzelfsprekendheid van Iris en ontdek wat Iris voor jou kan betekenen, als sociaal intranet en spil van je digitale werkplek! Bel ons op 040 246 30 40 of vraag een vrijblijvende demo aan.

Demo aanvragen
Nieuws, blogs & interviews

In de praktijk

Hoe verbeter je het intranetgebruik? Hoe blijf je je intranet onder de aandacht brengen? En hoe gebruik je het nou praktisch? Neem hier een kijkje!