Communiceren

Praten, schrijven of gebaren. Allemaal vormen van communiceren. Goede communicatie zorgt voor verbondenheid en openheid van informatie. Precies wat je nodig hebt in je organisatie. Iris biedt de tools die je nodig hebt. Open de functionaliteiten om meer screenshots te zien.

Je persoonlijke Tijdlijn: altijd op de hoogte

Je eigen werk delen en tegelijkertijd op de hoogte blijven van de activiteiten van je collega's? Dat gaat via je persoonlijke Tijdlijn in Iris. Je Tijdlijn is de ideale Working Out Loud (WOL) ondersteuner, waarmee je nuttige informatie deelt met een enkeling of een groep. Wil je een collega attenderen op een bericht, dan 'vermeld' je deze persoon door het @-teken voor zijn of haar naam te zetten (bijvoorbeeld @iris). Voeg daar nog een emoticon/emoji aan toe en je bericht is compleet.

Naast het sturen van tekstberichten, heb je ook de mogelijkheid om foto's, video's en documenten toe te voegen. Denk bijvoorbeeld Word, Excel en PowerPoint bestanden, maar ook video's uit YouTube, Vimeo of Microsoft Stream, en SlideShare presentaties. En heb je Iris door ons laten integreren met bijvoorbeeld Sharepoint Online, Google Drive of OneDrive? Dan kun je ook uit deze bronnen bestanden aan je bericht toevoegen. Door de uitgebreide Iris Virusscanner worden documenten eerst gescand voordat ze geüpload worden.

Chat: veilig en privé communiceren

Soms is informatie slechts voor een beperkt aantal ogen bestemd. Je openbare Iris Tijdlijn is dan niet het geschikte medium, maar e-mail of Whatsapp al helemaal niet. Je wil immers niet dat vertrouwelijke informatie overal verspreidt staat. Veiligheid staat voorop!

Hier bewijst de Iris Chat haar grote kracht. Daarmee deel je namelijk op een snelle én veilige manier, vertrouwelijke informatie en documenten met één of meer personen. Binnen één en hetzelfde platform! Deze communicatie is altijd beveiligd. Heel wat verstandiger dus dan het sturen van emailtjes die vaak onversleuteld over het internet reizen.

Ook een groot voordeel: alle bijdragen aan chats staan duidelijk leesbaar en in chronologische volgorde onder elkaar. En als je halverwege het gesprek een nieuwe deelnemer toevoegt, dan leest deze persoon de conversatie snel even door. Heel wat fijner dan tientallen forwards en replies doorgestuurd krijgen. ;-)

Nieuws & Agenda

Met de Nieuws- en agendafunctie kun je op een gemakkelijke manier organisatienieuws delen en activiteiten onder de aandacht brengen.

Om ze nog beter zichtbaar te maken is voor beide functies een tegel aanwezig op het dashboard. Deze tegels kunnen zelfs op een vaste plek op het dashboard worden gepositioneerd, zodat ze altijd goed opvallen tussen de andere tegels.

Wanneer een nieuwsbericht wordt toegevoegd, wordt er automatisch ook een bericht op de tijdlijn geplaatst. Tevens is het mogelijk om agenda-items toe te voegen aan een externe agenda. Met de overzichtspagina's voor Agenda- en Nieuwsitems zie je alle vergaderingen, evenementen, blogs en nieuwsberichten in één overzicht.

Demo aanvragen
Ervaar hoe vanzelfsprekend Iris Intranet werkt. Iris in actie!

Ervaar de vanzelfsprekendheid van Iris en ontdek wat Iris voor jou kan betekenen, als sociaal intranet en spil van je digitale werkplek! Bel ons op 040 246 30 40 of vraag een vrijblijvende demo aan.

Demo aanvragen
Nieuws, blogs & interviews

In de praktijk

Hoe verbeter je het intranetgebruik? Hoe blijf je je intranet onder de aandacht brengen? En hoe gebruik je het nou praktisch? Neem hier een kijkje!